Afacerile de Import Export in Romania

Romania este membra a Uniunii Europene inca de la inceputul anului 2007. Desi este relativ noua in Uniune, este o tara cu o economie in plina dezvoltare. Exista cresteri economice de peste 7% pe an, fiind una din cele mai prospere tari europene. In privinta aceasta, este totusi o tara de mijloc ca si venit pe cap de locuitor.

Romania a avut o perioada turbulenta, cea a regimului comunist, fapt care a destabilizat econimia si legaturile cu celelalte tari. Economia a fost usor, usor restructurata si au loc cresteri exponentiale care au atras extrem de multi afaceristi in Romania.

Cresterea Romaniei au facut-o un spatiu perfect pentru import-export. Este locul ideal pentru ca o afacere de acest gen sa prospere, iar ratele de profit sa fie destul de mari.

Populatia ca si intreg are o putere de cumparare moderata, datorita veniturilor medii. Astfel, este un loc perfect pentru importatori sa-si expuna produsele cu o cerere mare. Trucul principal este sa gaseasca o balanta intre pret si volumul de vanzari pentru a genera profit. In acest caz, insa, cele mai mici preturi nu vor garanta intotdeauna cele mai mari profituri.

Romania are o infrastructura industriala in plina dezvoltare in momentul de fata. Din acest motiv, importul de materiale si echipamente industriale sunt perfecte in aceasta situatie. Industriile au nevoie de echipament de cea mai buna calitate si material prim pentru a se dezvolta. Desi materiile prime nu sunt intotdeauna foarte necesare, masinariile specializare sunt intotdeauna la mare cautare. Ca si importator, cauta cele mai mari sectoare in care cererea pentru articole de import poate genera cel mai mare profit. Cel mai usor lucru este sa cauti acele produse care nu mai exista in alta parte in tara. Asta inseamna ca nu vei avea parte de competitie locala, iar cumparatorii nu vor opune rezistenta de cumparare.

Romania este una din principalele tari exportatoare din Europa, iar list de produse importate este una foarte lunga. Sunt importate materii prime, masini, echipamente militare, software, produse farmaceutice, produse metalurgice, electrice si produse electronice si multe altele. Cu un portofoliu atat de variat, este foarte usor sa vezi care exportatori sunt interesati sa opereze in afara Romaniei. Este o tara cu reputatie buna, care face parte din piata globala.

Astfel, ca si exportator de produse romanesti, iti poti pune amprenta expertizei tale personale spre a realiza o afacere de succes. In acest mod, vei putea utiliza numeroasele conexiuni pe care le-ai construit de-a lungul carierei tale in afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *